Actuele ontwikkelingen m.b.t. het reizen naar Duitsland en de corona maatregelen. De regels zijn onderhevig aan (frequente) verandering.

Corona maatregelen Duitsland

Met ingang van 30 mei 2021 wordt Nederland niet meer beschouwd als hoog risico gebied. Het is weer mogelijk om zonder test, aanmeld- en quarantaine verplichting voor 48 uur naar Duitsland te gaan: Niederlande sind kein Hochinzidenzgebiet mehr. In de praktijk is dit 24 uur vanwege Nederlandse maatregelen.
Mocht een meerdaagse infuusbehandeling voor u van toepassing zijn dan kunt u het beste iedere dag op en neer naar Nederland reizen. Woont u ver van de grens dan kunt u overnachten vlakbij de grens in Nederland en een arts in Duitsland ook niet ver van de grens bezoeken.

Nederland eist bij terugkeer in Nederland dat er een negatieve testuitslag is bij vertrek met het vliegtuig, schip, internationale trein en internationale bus. En per 1 juni 2021 ook per eigen vervoer zoals auto en motor uit een hoog risico gebied. Nederland beschouwt Duitsland wel als een hoog risico gebied. Er is echter een uitzondering als het verblijf niet langer dan 24 uur duurt.
Inreisbeperkingen Nederland en uitzonderingen
Verplichte negatieve testuitslag

Overige links:
Nederland wereldwijd Duitsland
Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen zijn de aangrenzende deelstaten met Nederland. Maatregelen worden op deelstaat niveau genomen.
Informatie deelstaat Niedersachsen
Informatie Nordrhein-Westfalen
Regels zijn onderhevig aan (frequente) verandering. Hou dat goed zelf in de gaten: check vlak voor u op reis gaat de regels.