Actuele ontwikkelingen m.b.t. het reizen naar Duitsland en de corona maatregelen. De regels zijn onderhevig aan (frequente) verandering.

Corona maatregelen Duitsland

Met ingang van 21 november 2021 wordt Nederland weer beschouwd als hoog risico gebied door Duitsland. Het is dan niet meer mogelijk om zonder test, aanmeld- en quarantaine verplichting naar Duitsland te gaan voor 24 uur. Dit geldt voor niet-gevaccineerden. Per 1 augustus is de wetgeving voor wat betreft inreis (Einreiseverordnung) helemaal veranderd: de categorie risicoland op zich is vervallen en er wordt nu onderscheid gemaakt tussen niet-gevaccineerden enerzijds en gevaccineerden/genezen/kinderen tot 12 jaar anderzijds. Voor de laatst genoemde groep gelden geen inreisbeperkingen. De eerst genoemde groep dient een negatieve test te ondergaan indien het verblijf langer dan 24 uur duurt. Een PCR test mag maximaal 72 uur oud zijn en een antigeen test maximaal 48 uur. In Duitsland zelf geldt sinds 23 augustus 2021 de 3G regel (gevaccineerd, getest of genezen) en soms de 2G regel (gevaccineerd, genezen).
Bent u niet-gevaccineerd en u wilt geen test doen en mocht een meerdaagse infuusbehandeling voor u van toepassing zijn, dan kunt u het beste iedere dag op en neer naar Duitsland rijden. Woont u ver van de grens dan kunt u overnachten vlakbij de grens in Nederland en een arts in Duitsland ook niet ver van de grens bezoeken.

ANWB: Reisadvies Duitsland. Per vliegtuig blijven er eisen gelden. De terugreis naar Nederland gaat sinds 6 september 2021 niet meer zonder test- en quarantaine verplichting want Nederland beschouwt Duitsland als een risicogebied (code geel: veiligheidsrisico's). Er is een uitzondering van 12 uur voor reizigers per auto of motor.

Overige links:
Nederland wereldwijd Duitsland
FAQ overzicht inreis Bundesregierung

Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen zijn de aangrenzende deelstaten met Nederland. Maatregelen worden op deelstaat niveau genomen.
Informatie deelstaat Niedersachsen
Informatie Nordrhein-Westfalen

Regels zijn onderhevig aan (frequente) verandering. Hou dat goed zelf in de gaten: check vlak voor u op reis gaat de regels.