behandeling acuut oorsuizen in Duitsland

Met ingang van 4 maart 2022 wordt Nederland niet meer beschouwd als hoog risico gebied door Duitsland. Door de milde omicron-variant zijn er sindsdien helemaal geen hoog risicogebieden meer. Het is dan weer mogelijk om zonder test, aanmeld- en quarantaine verplichting naar Duitsland te gaan voor 24 uur. Dit geldt voor niet-gevaccineerden. Per 1 augustus is de wetgeving voor wat betreft inreis (Einreiseverordnung) helemaal veranderd: de categorie risicoland op zich is vervallen en er wordt nu onderscheid gemaakt tussen niet-gevaccineerden enerzijds en gevaccineerden/genezen/kinderen tot 12 jaar anderzijds. Voor de laatst genoemde groep gelden geen inreisbeperkingen. De eerst genoemde groep dient een negatieve test te ondergaan indien het verblijf langer dan 24 uur duurt. Een PCR test of een antigeen test mag maximaal 48 uur oud zijn. In Duitsland zelf geldt sinds 23 augustus 2021 de 3G regel (gevaccineerd, getest of genezen) en soms de 2G regel (gevaccineerd, genezen).
Bent u niet-gevaccineerd en u wilt geen test doen en mocht een meerdaagse infuusbehandeling voor u van toepassing zijn, dan kunt u het beste iedere dag op en neer naar Duitsland rijden. Woont u ver van de grens dan kunt u overnachten vlakbij de grens in Nederland en een arts in Duitsland ook niet ver van de grens bezoeken.

Terugreis naar Nederland:
In de regel dient u een vaccinatiebewijs, een negatieve PCR test van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud te hebben. Inwoners van de EU kunnen ook een herstelbewijs tonen. Er is een uitzondering van 12 uur voor reizigers per auto of motor in de grensstreek.

Update oktober 2022:
Meeste corona maatregelen vervallen. Bij bezoek aan een arts is echter nog steeds een mondkapje verplicht en wel een FFP2 mondkapje. Ook kan een arts een negatieve test vragen.

Update januari 2024:
De corona maatregelen zijn vervallen.

Links:
Reisadvies Duitsland ANWB
Nederland wereldwijd Duitsland
FAQ overzicht inreis Bundesregierung

Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen zijn de aangrenzende deelstaten met Nederland. Maatregelen worden op deelstaat niveau genomen.
Informatie deelstaat Niedersachsen
Informatie Nordrhein-Westfalen

Regels zijn onderhevig aan (frequente) verandering. Hou dat goed zelf in de gaten: check vlak voor u op reis gaat de regels.

Contact Info
www.oorsuizen.net
www.oorsuizen.net
Aan acuut oorsuizen kun je wel iets doen als je er snel bij bent!
Kijk bij uw mail ook altijd de spam/junk map na. | Voor veelgestelde vragen: zie FAQ.