Edwin Bisschop

Wie ben ik

Mijn naam is Edwin Bisschop en ik ben geboren in 1963 en momenteel woon ik in de gemeente Tynaarlo. Sinds 2009 begeleid ik regelmatig mensen in Duitsland bij KNO-artsen. Daarnaast bouw en beheer ik websites.

Vliegen speelt sinds 1993 een belangrijke rol in mijn leven: vliegen vond ik namelijk zo leuk om te doen dat ik dit wel iedere dag zou willen doen; uiteindelijk heb ik in 2000 mijn CPL/IR (beroepsvliegbrevet) gehaald en in 2003 ook mijn meermotorige rating.

Van 2001 tot halverwege 2006 heb ik voornamelijk in het zomerseizoen gevlogen in de kleine luchtvaart en heb rondvluchten, reclamesleepvluchten, para-, ferry- en fotovluchten uitgevoerd.
Na verschillende opgedane ervaringen heb ik in 2007 mijn eigen vliegbedrijf opgericht: Coloured Sky. De commerciële vlieg-activiteiten heb ik in 2017 helaas moeten staken vanwege invoering van EU-regelgeving welke ervoor zorgt dat bedrijfsvoering niet meer lonend is.. Natuurlijk ben ik als privé-vlieger nog steeds actief en ik neem graag mensen mee voor een leuke vlucht!

Waarom en hoe kan ik u helpen?

Begeleiding

Ik heb gemerkt aan de reacties naar aanleiding van mijn bericht via het NVVS forum dat er veel vragen zijn bij andere tinnitus patiënten en dat er ook een bepaalde behoefte bestaat aan begeleiding want het is voor de meeste mensen toch een aanzienlijke drempel waar je overheen moet; je buiten het reguliere Nederlandse medische circuit begeven is sowieso al een opgave. Daar komt nog bij; een afspraak maken en communiceren over je gezondheid in een andere taal (Duits dus). Er komt nogal wat bij kijken. Maar als er resultaat is dan is het dit allemaal waard. Maar je weet van tevoren natuurlijk niet of er resultaat komt maar altijd doen, iedere kans aanpakken op verbetering dan kun je jezelf niets verwijten.

Sinds 2009 heb ik regelmatig mensen begeleid in Duitsland bij KNO-artsen en heb ik die tijd veel ervaring opgedaan. Veel vragen kan ik daarom beantwoorden en indien nodig lever ik input en kan ik het gesprek sturen bij de arts.

Als ik daarbij behulpzaam kan zijn dan kunt u op de pagina Begeleiding meer informatie vinden.

 

Telefonisch advies

Veel mensen hebben vragen over onder andere hun persoonlijke situatie en klachten. Maar ook praktische zaken over de gang van zaken in Duitsland.

Die vragen kan ik in bijna alle gevallen beantwoorden door persoonlijke ervaring, ervaringen van anderen en niet in de laatste plaats doordat ik persoonlijk mensen heb begeleid bij Duitse KNO artsen. En zodoende heb ik veel gehoord en gezien gedurende consulten en behandelingen de afgelopen 9 jaar.

U maakt gebruik van mijn tijd en opgebouwde ervaring, - kennis en kunde. To the point en praktisch.

Wilt u meer weten? Op de pagina Telefonisch consult kunt u meer informatie vinden.

Infuusbehandeling in Duitsland

Tijdens mijn speurtocht op internet kwam ik op het tinnitus forum van de NVVS een bericht tegen over een infuusbehandeling welke standaardprocedure is in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

De volgende ochtend naar de dichtstbijzijnde Duitse KNO kliniek gebeld en om half twaalf zat ik daar en om drie uur lag ik aan het eerste infuus.
De derde dag van de behandeling kon ik een duidelijke vermindering bemerken, de tinnitus was zelfs te horen bij de TV en nu niet meer. Ik heb 10 infusen gehad. Het is een infuusbehandeling met als werkzame stof Prednisolon en Trental.

Deze behandeling heeft het beste resultaat binnen 48 uur en moet uiterlijk binnen 4 weken zijn voor de grootste kans op succes. Gelukkig kwam ik dit bericht na 10 dagen tegen. Deze behandeling is in Duitsland echt standaard procedure, soms lag de kamer vol met tinnitus patiënten die, als ze in Nederland woonden, aan hun lot zouden worden overgelaten.
De tinnitus is niet helemaal weg en in stilte omgevingen te horen maar het is na de behandeling wel zeer verbeterd. Ik heb geen slaaptabletten meer nodig.

Als ik er nog sneller was bij geweest had het waarschijnlijk meer effect gehad. Maar kom er als leek maar eens achter.

Na de behandeling werd de tinnitus wel weer iets meer door de stop van medicatie. Ik gebruik dagelijks een tablet Gingko Biloba en ik kan een vermindering van de tinnitus bemerken.

Waarom deze site?

Deze website is ontstaan door persoonlijke ervaringen met oorsuizen (tinnitus) en de behandeling daarvan. Een behandeling waar ik zelf achter moest komen op Het Tinnitus & Hyperacusis forum van de NVVS. In 2009 kwam de eerste versie van de website www.oorsuizen.net in de lucht.

Het is van essentieel belang dat deze behandeling zo snel mogelijk start na het optreden van de tinnitus of een verergering ervan na bijvoorbeeld een incident. Het niveau kan in het laatste geval weer gematigd of teruggebracht worden tot voor het incident als de behandeling aanslaat.

Ervaringen met oorsuizen

Woensdag 19 november 2008 kreeg ik een auto-ongeluk; een kop-staart botsing. De tegenpartij reed bij mij achterop. Sindsdien kreeg ik, naast nek- en schouderklachten een bijna immer waarneembare tinnitus. Dezelfde avond was dit al prominent waarneembaar.

In november 2004 had ik ook al een kop-staart botsing (ook iemand achterop) en kreeg ik een whiplash en later ontwikkelde zich een tinnitus (rechter oor). Maar toen was het een stuk minder en verdween snel in achtergrond geluid. Bijv. bij televisiekijken, radio luisteren op normale sterkte was geen tinnitus waarneembaar. En had ik geen slaapproblemen. Ik kon mij erop aanpassen. Ik ben toen ook naar de KNO arts (in Nederland) geweest en heeft een allergietest gedaan en neusdruppels gegeven en verder moest ik er maar mee leren leven.