Oorsuizen.net kan u helpen als u besloten heeft om naar Duitsland te gaan voor een consult bij een Duitse KNO arts.

Afspraak maken en begeleiding | Medical Concierge Services in de grensregio's van Niedersachsen en Nordrhein - Westfalen bij de arts. De begeleiding bestaat uit persoonlijke begeleiding ter plaatse tijdens de 1e dag en optioneel ook de laatste dag: het eerste consult bij de arts, bezoek aan de apotheek en bij het hotel of appartement. Indien de infuustherapie bij u van toepassing is dan hoeft u zich de 2e tot en met de 10e dag alleen te melden voor de infusen. U hoeft zelf niets uit te zoeken en u komt terecht bij goede artsen. U vermindert zo de stress en dat is belangrijk voor het oorsuizen. Op de laatste dag volgt nog een tweede gehoortest om te zien of er ook een verbetering in het gehoor is. Als dat zo is dan impliceert dat een vermindering van de klachten. Tevens volgt er dan nog een gesprek met de arts. Zijn er naderhand vragen dan kun u mij altijd bellen, want ik ben persoonlijk bij het consult aanwezig geweest. Optioneel is het ook mogelijk om begeleiding op de laatste dag te krijgen. Mijn begeleidingsstijl is informeel, oplossingsgericht, eerlijk en direct met respect.

Prijzen vanaf € 375,- exclusief 21% BTW.

Medical Concierge Services: een investering in u zelf.

Deze dienstverlening wordt ook wel cross-border medical concierge services genoemd, die gangbaar is in de Verenigde Staten van Amerika voor "out-of-state" patiënten, dus voor patiënten die uit een andere staat van de USA of uit het buitenland komen. Taal is niet een issue maar regel alles maar eens als je al niet 100% bent. Enkele kernpunten:

 • stress uit het proces nemen
 • van te voren wordt de gang van zaken verteld zodat u weet wat er komt
 • u wordt behandeld door geschikte, gespecialiseerde en ervaren artsen die tijd voor u nemen
 • u wordt niet overspoeld met informatie
 • u hoeft zich niet druk te maken over het systeem. Het Duitse systeem verschilt van het Nederlandse.
 • vormt een verbinding tussen arts en patiënt. Er is een direct contact tussen de medical concierge en de arts
 • u wordt op uw gemak gesteld
 • u voelt zich niet als in een labyrinth
 • in goede banen leiden
 • alle vragen worden beantwoord
 • een ervaren gesprekspartner
 • zijn er later vragen dan kunt u ook bij de medical concierge terecht
 • uw last wordt zodoende verminderd
 • u optimaliseert uw herstelkansen en dus de kans om verder te kunnen gaan met uw leven en goed te kunnen blijven functioneren
 • de medical concierge service vormt zo een deel van het herstel- en het behandelingsproces

 

U ziet dat het om meer gaat dan alleen de taal. Want er zijn ook artsen die Engels spreken. Oorsuizen.net heeft de afgelopen jaren zelfs heel veel mensen begeleid die de taal voldoende tot goed meester waren. Veel klanten waren ondernemers en/of mensen met een HBO of universitaire opleiding of studerend hiervoor. In het algemeen: mensen die buiten de gebaande paden durven te treden en willen investeren in zichzelf.

Oorsuizen.net verzorgt sinds 10 jaar persoonlijke begeleiding ter plaatse in Duitsland:  u bent in goede handen. Peace of Mind in Duitsland.

Enkele korte reviews

"Hi Edwin, gaat steeds beter met oorpiep. Valt mee te leven nu. En wellicht wordt 't nog beter. Als je zelf worstelt met een tinnitus dan kan ik je de begeleiding en de ervaring van Edwin met betrekking tot je aandoening zeer aanbevelen. In het slechste geval weet je dat je er met hem alles aan hebt gedaan om van de piep af te komen. Dat geeft rust. Veel wijsheid met je beslissing. "

Rob uit Amsterdam, had 3 maanden klachten voor behandeling.

"De tinnitus rechts werd veel zachter en links was weg. De begeleiding vond ik heel fijn."

Isabel uit Apeldoorn, had 1 week klachten voor behandeling met tabletten.

Meer ervaringen staan hier.

Telefonisch Advies
Hebt u de behoefte om meer specifiek in te gaan op uw persoonlijke situatie, klachten of andere vragen? Dan is telefonisch advies een uitstekende optie. Sinds 2009 heb ik regelmatig mensen begeleid bij Duitse KNO-artsen en zodoende heb ik veel gehoord en gezien en kan vragen beantwoorden door persoonlijke ervaringen en ervaringen van anderen.
Prijzen: € 55,- (30 minuten) en €80,- (60 minuten) exclusief 21% BTW.

Begeleiding

Er komt wel een en ander kijken bij een infuusbehandeling in Duitsland. Voor velen is het zich begeven in een buitenlands medisch circuit een eerste ervaring en kan een hoge drempel vormen. Afgezien nog van de taal, is het sowieso al een stap om je in het buitenland onder medische behandeling te laten stellen. Afspraak maken, vinden van een KNO kliniek, spreken met de arts en administratieve afhandeling met de ziektekostenverzekeraar.

Is de drempel voor u te hoog of wilt u het niet allemaal zelf uitzoeken, dan kan Oorsuizen.eu begeleiding verzorgen in de grensregio's in Niedersachsen ter hoogte van de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel (noordelijke gedeelte) en in de grensregio's in Nordrhein-Westfalen ter hoogte van de provincies Overijssel (zuidelijke gedeelte) en Gelderland. Het wel of niet Duits spreken blijkt voor veel mensen niet het enige criterium om al dan niet voor begeleiding te kiezen. Begeleiding heeft niet alleen nut voor wat betreft de taal maar ook de gang van zaken, tips, het gesprek sturen bij de arts, het regelen van overnachting, het (naderhand telefonisch) beantwoorden van vragen en inmiddels 10 jaar ervaring op dit gebied.

Alle hierna genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Regio 1 - Niedersachsen

De kosten voor persoonlijke begeleiding ter plaatse op dag 1 in grensregio's in Niedersachsen  bedragen € 365,-.  Er dient een begeleidingsovereenkomst en een aanbetaling van € 165,- overgemaakt te worden alvorens het proces in gang gezet wordt. Bij definitief afzeggen wordt de aanbetaling niet gerestitueerd in verband met gemaakte kosten, reeds bestede tijd en een gedeeltelijke vergoeding van de vastgelegde gereserveerde tijd.

Op de laatste dag volgt nog een tweede gehoortest om te zien of er ook een verbetering in het gehoor is. Als dat zo is dan impliceert dat een vermindering van de klachten. Tevens volgt er dan nog een gesprek met de arts. Optioneel is het ook mogelijk om begeleiding op de laatste dag te krijgen.

Persoonlijke begeleiding op de eerste dag kost € 365,-

Persoonlijke begeleiding voor de eerste en laatste dag kost € 630 ,-

Regio 2 - Nordrhein-Westfalen

Vanwege langere reistijden en hogere reiskosten zijn er in deze regio hogere begeleidingskosten. De kosten voor persoonlijke begeleiding ter plaatse op dag 1 bedragen € 535,- Ook hier is de aanbetaling € 165,-

Persoonlijke begeleiding op de eerste dag kost € 535,-

Persoonlijke begeleiding voor de eerste en laatste dag kost € 970,-

(prijzen exclusief. 21 % BTW)

Meer informatie en bestellen begeleiding.